woensdag, april 24, 2024
Geld

Hoe je als ZZP’er je tarieven bepaalt: Een uitgebreide gids

Als ZZP’er, ofwel zelfstandige zonder personeel, is een van de cruciale stappen in het starten van je bedrijf het bepalen van je tarieven. Het is geen eenvoudige taak, want je moet rekening houden met diverse factoren zoals je levensbehoeften, luxe, pensioen en de toekomst. Dit artikel leidt je door de verschillende aspecten die je in overweging moet nemen bij het vaststellen van je tarieven.

Levensbehoeften

Het eerste waar je rekening mee moet houden, zijn je basislevensbehoeften. Dit omvat uitgaven voor zaken als huisvesting, voedsel, gezondheidszorg en transport. Om je minimumtarief te bepalen, maak je een overzicht van je maandelijkse uitgaven. Deel vervolgens het totaalbedrag door het aantal uren dat je per maand van plan bent te werken. Zo krijg je een minimum uurtarief.

Luxe

Naast de basisbehoeften wil je waarschijnlijk ook wat geld overhouden voor luxeproducten of -diensten, zoals vakanties, uit eten gaan, en dergelijke. Dit moet ook worden meegenomen in je berekening. Stel een jaarlijks budget vast voor deze luxeproducten en deel dit door het aantal uren dat je per jaar van plan bent te werken. Dit geeft je een idee van hoeveel je moet toevoegen aan je basis uurtarief om je luxeleven te kunnen ondersteunen.

Pensioen

Vergeet niet dat je als ZZP’er zelf verantwoordelijk bent voor het opbouwen van je pensioen. Je zou dus een deel van je inkomen hiervoor moeten reserveren. Zoek uit hoeveel je jaarlijks moet sparen om een comfortabel pensioen te bereiken en voeg dit toe aan je uurtarief.

Toekomstplannen

Je huidige behoeften en verlangens vormen slechts een deel van de vergelijking. Je moet ook rekening houden met je toekomstplannen. Wil je investeren in je bedrijf of opleiding? Wil je op een dag een huis kopen? Hoeveel heb je nodig voor deze doelen? Door deze bedragen in je uurtarief te verwerken, zorg je ervoor dat je op schema blijft om je toekomstige doelen te bereiken.

Balanceren van verschillende factoren

Na het overwegen van de bovenstaande factoren, zou je een goed idee moeten hebben van wat je minimum uurtarief zou moeten zijn. Maar er is meer aan het bepalen van tarieven dan alleen je behoeften en wensen. Je moet ook rekening houden met wat de markt kan dragen.

Bovendien moet je je tarieven aanpassen aan je ervaring en vaardigheden. Als je net begint, kun je niet dezelfde tarieven in rekening brengen als een doorgewinterde professional. Aan de andere kant, als je jaren van ervaring en unieke vaardigheden hebt, mag je zeker meer vragen dan een beginner.

De uitdaging van tariefbepaling

Het vinden van de juiste balans tussen je behoeften en de marktwaarde kan een uitdaging zijn. Als je tarieven te hoog zijn, loop je het risico dat potentiële klanten afgeschrikt worden. Als ze te laag zijn, kun je eindigen met onvoldoende inkomsten en mogelijk burn-out door overwerk.

Daarom is het belangrijk om je tarieven regelmatig te herzien. Terwijl je ervaring en vaardigheden groeien, kun je je tarieven dienovereenkomstig verhogen. Als je merkt dat je te veel werk hebt, is dat misschien een teken dat je tarieven te laag zijn.

Realistische Tariefbepaling: Vakantie en Declarabele Uren

Het is belangrijk om op te merken dat de voorgaande berekeningen een vereenvoudigde versie zijn van het vaststellen van je tarieven. In werkelijkheid zijn er nog meer factoren waarmee je rekening moet houden. Twee daarvan zijn het aantal vakantieweken dat je per jaar wilt nemen en het percentage van je tijd dat daadwerkelijk declarabel is.

Rekening houden met vakantie

Het hele jaar door werken zonder pauze is geen realistisch of gezond scenario. Als ZZP’er moet je jezelf ook wat vrije tijd gunnen. Laten we zeggen dat je 6 weken vakantie per jaar wilt. Dat betekent dat je 46 weken per jaar werkt (52 weken min 6 vakantieweken).

Als je een 40-urige werkweek aanhoudt, betekent dit dat je in totaal 1840 uren per jaar werkt (46 weken keer 40 uur).

Declarabele Uren

Niet al deze uren zijn echter declarabel. Sommige uren zullen worden besteed aan administratieve taken, marketing, het zoeken naar nieuwe klanten, en dergelijke. Als je inschat dat slechts 75% van je tijd declarabel is, heb je 1380 declarabele uren per jaar (1840 uur keer 75%).

Tip! Check ook de tool van de KVK https://www.kvk.nl/geldzaken/rekentool-uurtarief-berekenen/

Herberekening van Tarieven

Laten we nu onze kosten op jaarbasis herberekenen, inclusief zowel persoonlijke als zakelijke kosten:

  1. Levensbehoeften per jaar: €2000 x 12 maanden = €24.000
  2. Luxe per jaar: €500 x 12 maanden = €6.000
  3. Pensioen per jaar: €300 x 12 maanden = €3.600
  4. Toekomstplannen per jaar: €300 x 12 maanden = €3.600
  5. Zakelijke kosten per jaar: €800 x 12 maanden = €9.600

Je totale kosten per jaar zijn dan: €24.000 (levensbehoeften) + €6.000 (luxe) + €3.600 (pensioen) + €3.600 (toekomstplannen) + €9.600 (zakelijke kosten) = €46.800

Daarom zou je uurtarief, rekening houdend met vakantietijd en declarabele uren, als volgt zijn: €46.800 / 1380 uur = €33,91

Deze herziene berekening geeft een realistischer beeld van het uurtarief dat je als ZZP’er zou moeten vragen om aan al je behoeften te voldoen. Let wel, dit is een vereenvoudigd voorbeeld, en de werkelijke berekening kan complexer zijn, afhankelijk van je specifieke situatie. Het is altijd het beste om professioneel financieel advies in te winnen.

Conclusie

Het bepalen van je tarieven als ZZP’er is een complex proces dat zorgvuldige overweging vereist. Door rekening te houden met je levensbehoeften, luxe, pensioen, toekomstplannen en de markt, kun je een tarief bepalen dat eerlijk is voor zowel jou als je klanten. Vergeet niet om je tarieven regelmatig te herzien en aan te passen op basis van je groeiende ervaring en vaardigheden. Met de juiste planning en overweging, kun je een succesvolle en winstgevende ZZP-carrière opbouwen.