dinsdag, mei 28, 2024
Marketing

De voordelen van testimonial video’s voor marketing en verkoop

Wil jij een testimonial video laten maken? Een testimonial video is een geweldige marketing techniek. Het wordt ingezet vanwege verschillende redenen. Wij leggen in dit artikel graag de voordelen van een testimonial video verder uit.

Een testimonial video maken komt oprecht over

Het doel van een testimonial video maken is dat je de kijker laat zien hoe jouw product andere kopers al heeft geholpen. Het zijn bestaande klanten die hun verhaal delen over jouw merk. In de video kan bijvoorbeeld iemand vertellen hoe zijn/haar ervaring was met jouw product. Dit kan bijvoorbeeld een positief verhaal zijn over hoe jouw schoonmaakproduct ervoor heeft gezorgd dat iemand een stuk minder tijd kwijt is met het schoonmaken en meer tijd overheeft om te spenderen met de familie, maar het kan ook een verhaal zijn over hoe er een zorg van hun schouders is gegaan nadat ze jouw diensten hebben ingeschakeld.

Een uitstekende manier om de doelgroep in kaart te brengen

Een ander voordeel waar je van profiteert wanneer je een testimonial video laat maken, is dat je door middel van de video jouw doelgroep kan aankaarten. Is jouw product of dienst gericht op vrouwen in de zakenwereld? Dan wil je dat deze zakenvrouwen ook in de testimonial video terug te zien zijn. Potentiële klanten zien zichzelf namelijk terug in deze acteurs en luisteren daardoor direct aandachtig naar wat ze te vertellen hebben. Wanneer een klant zich in de andere persoon kan inleven, is de kans groter dat ze de woorden van degene interpreteren als waarheid. Wanneer de persoon in de testimonial video erg enthousiast praat over jouw bedrijf, dan zal de doelgroep de mening van deze persoon niet snel in twijfel trekken.

Bouwt een oprechte klantrelatie op

Door een testimonial video te maken bouw je direct een relatie op met de klanten. In een testimonial video worden potentiële klanten namelijk meegenomen in jouw bedrijf. Waar staat jouw bedrijf voor? Wat zijn de normen en waarden? Wie is de doelgroep? Waarom zijn jouw producten of diensten zo geweldig? De kijker wordt meegenomen in een klantreis waar zij/hij uiteindelijk zelf deel van wil zijn.

Overtuigd de kijker van hoe jouw product of service een probleem oplost

Je hoort marketingexperts vaak praten over hoe alle succesvolle producten altijd begonnen als oplossing voor een probleem. Wij, mensen, zijn altijd op zoek naar innovatie. Heeft jouw bedrijf een product of dienst die een specifiek probleem oplost? Dan is het een erg slimme zet om een testimonial video te maken. In de video kan je namelijk in minder dan één minuut in beeld laten zien hoe jouw product of dienst zorgt voor een beter leven.

Het maken van een testimonial video

Ook wanneer je een testimonial video wilt maken moet je rekening houden met enige voorbereiding. Ondanks dat je wilt dat de verhalen en reacties zo oprecht en authentiek mogelijk verteld worden, moet je wel een plan hebben. Wat voor punten wil je graag dat er benoemd worden in de testimonial video? Zijn er specifieke vragen die klanten vaak stellen die beantwoord kunnen worden in de video? Waar haal je de juiste klanten of acteurs vandaan? Het uitbesteden van de videoproductie zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de technische kant van de video, maar als bedrijf is het wel belangrijk om een zekere regie te houden over de inhoud van de video.

Schakel een expert in

Het uitbesteden van de videoproductie is een punt dat wij sterk aanraden. Een videoproductiebedrijf weet namelijk exact wat er nodig is om de testimonial video zo effectief mogelijk te maken. Daarnaast beschikken ze over alle apparatuur die bijvoorbeeld uitstekende audio- en beeldkwaliteit garandeert. Het uitbesteden van de videoproductie garandeert dus dat jouw testimonial video daadwerkelijk doet wat het zou moeten.