dinsdag, mei 28, 2024
Werk

Wat is een beroepskeuzetest?

We hebben allemaal wel eens een moment van twijfel: “Doe ik wel echt wat ik wil? Is dit de carrière die bij mij past?” Gelukkig is er een hulpmiddel dat je kan helpen bij dit soort vragen: de beroepskeuzetest.

Hoe werkt het?

Een beroepskeuzetest helpt je inzicht te krijgen in welke beroepen en studies het beste bij je passen. Denk bijvoorbeeld aan de beroepskeuzetest van TestGroup. Deze omvat maar liefst 312 vragen en neemt slechts 25 minuten van je tijd in beslag. Het mooiste? Direct na afronding krijg je toegang tot een uitgebreid rapport, waardoor je onmiddellijk inzicht hebt in jouw toekomstige mogelijkheden.

Voor wie is het bedoeld?

Deze test is er niet alleen voor scholieren die voor een vakkenpakket-keuze staan. Ook voor volwassenen die twijfelen over hun huidige baan, of net zijn begonnen in het bedrijfsleven, kan het waardevolle inzichten bieden. Stel, je hebt al jaren werkervaring en je bevindt je op een kruispunt in je carrière. Dan helpt de beroepskeuzetest van TestGroup je inzicht te krijgen in je persoonlijke eigenschappen, vaardigheden en competenties.

De unieke kenmerken

  • Wetenschappelijk onderbouwd: Deze test is niet zomaar een lijstje vragen. Het is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht en gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek.
  • Breed toepasbaar: Of je nu op mbo-, hbo- of wo-niveau denkt, er is een passende versie voor jou. Het is dus geschikt voor zowel scholieren als volwassenen.
  • Directe resultaten: Geen wachttijden, je krijgt meteen na afronding de resultaten in je mailbox.
  • Voor professionals: De beroepskeuzetest is ook inzetbaar voor HR-managers, recruiters en loopbaanprofessionals. Vele bedrijven en organisaties maken al gebruik van deze online assessments.

Waarom kiezen voor deze beroepskeuzetest?

Met 321 gerichte vragen krijg je een uitgebreid inzicht in jouw interesses, competenties en eigenschappen. Deze test daagt je uit om verder te kijken en te ontdekken welke beroepen en opleidingen er zijn binnen jouw interessegebieden. Bovendien is de beroepskeuzetest van TestGroup wetenschappelijk onderbouwd, en maakt het gebruik van erkende loopbaanmodellen.

Afronding

Sta je op het punt een beslissing te nemen over je studie of carrière? Wil je een dieper inzicht in jezelf en de mogelijkheden die voor je liggen? Overweeg dan de beroepskeuzetest van TestGroup. Een investering in je toekomst die je helpt de juiste keuzes te maken.

Ben je geïnteresseerd? Voor meer informatie of om een beroepskeuzetest te bestellen, verwijs ik je graag door naar TestGroup.